... kreerer og leverer innhold til events, festivaler, konserter, klubber, hotell og media

Rebekka Bakken

Rebekka Bakken er et av Norges virkelige store musikknavn på kontinentet, og hun gjør for tiden regelmessige konserter på konsertscener og festivaler i Europa, og i særdeleshet Østerrike, Sveits og Tyskland. Og i 2015 viste NRK`s Hovedscene redaksjon hennes utsolgte Baloise Session konsert fra Basel i Sveits, med noen av Skandinavias fremste pop/ jazz musikere.

Forhistorien er imidlertid også spennende skole for fremtidige karrieresøkende, men imponerende lesning også for noen og en hver. Hun reiste uten blygsel og engstelse, som ung og målrettet musikk-freak i 1995, fra Drammen til New York, direkte og uten mellomlandinger og motforestillinger overhodet. Der fikk hun aksept og fotfeste som sanger og låtskriver blant verdens kanskje mest krevende og bortskjemte musikere og tilhørere, og spilte seg med kløkt, sjarm og egenartet stemme gjennom vrimmelen av klubber i The Big Apple. Og hun spilte for uten sitt eget pianoakkompagnement sammen med metropolens og dermed noen av verdens fremste pop-/jazzmusikere. Hun iverksatte med andre ord en karriere på egen hånd, uten hjelp av store amerikanske forlag og plateselskaper, men ved hjelp av kombinasjonen hardt arbeid, talent som komponist og tekstforfatter, og en fantastisk stemme. Men på 2000 tallet flyttet hun med kjærlighet og forhåpninger til Europa, og mestret på beundringsverdig vis med utgangspunkt i Wien en tilsvarende etablering i noen av Mellom-Europas mest musikkinnflytelsesrike musikkmiljøer. 

Rebekka Bakken er rett og slett en artist og vokalist av verdensklasse, og med musikere Børge Petersen-Øverleir, gitarer – Jonny Sjo, bass og Rune Arnesen, trommer, som for orienterte så vel som uinnvidde vil fortone seg som noe av det beste som finnes i kategorien pop/rock/jazz aktører. For sjanger er nemlig litt vanskelig å definere med Rebekka Bakken, men man forsøksvis definere form som en tilnærming til jazz, pop og tidvis folk og americana.

Og til vitebegjærlige musikkelskere,- det finnes en meget representativ og fantastisk compilation med 30 av Rebekka Bakkens låter tilgjenglig på nedlasting og streaming på nettbutikker og Spotify etc., samlingen med navnet “Most Personal” realisert av Universal Musik GmbH Austria i 2016.

Video: https://tv.nrk.no/program/MKMF25000016/musikk-musikk-2015#t=20m35s

Pressebilder: