... kreerer og leverer innhold til events, festivaler, konserter, klubber, hotell og media

Ragnar Kvam jr.

– eventyrer, forfatter, journalist og historiker

I 1987 solgte Kvam jr. alt han eide, kjøpte en 37 fots seilbåt og la ut på jordomseiling. I kjølvannet av 14 års seilas, har det utkommet flere reiseskildringer i bokform i den erfarne skipperens penn. Mange vil også huske ham som reisefølge og partner for Ola Thune i den mye omtalte barnekidnappingssaken på Filippinene på 90-tallet. De siste årene har Kvam jr. skrevet flere interessante biografiske skildringer, blant annet bestselgeren om Hjalmar Johansen, Fridtjof Nansens følgesvenn under vandringen over Polhavet og overvintringen på Franz Josef Land. Biografien «Thor Heyerdahl. Mannen og havet» fikk strålende kritikker og ble en bestselger før jul i 2005, og det siste av to bind skal etter planen foreligge ferdig høsten 2006.

Foredraget «Blant is og menn» er en beretning om Nansen, Amundsen, Shackleton og Scott, med vekt på deres lederegenskaper og hva som ellers kjennetegner personligheten til det Kvam jr. har kalt «De fire store» i polarhistorien. Dette er en fascinerende historie fortalt med stor grad av sjarm, innlevelse og entusiasme. De store og tidsriktige frasene opplever man som tilhører ikke i Kvam jr.’s selskap – kun ærlig og folkelig fortellerglede!

Foredraget «Kon-Tiki – Beretningen om hvordan Thor Heyerdahl gjorde det umulige mulig.» Den 7. august 1947 havarerte Kon-Tiki på et rev i Polynesia. Neste dag var Thor Heyerdahl verdensberømt. Hva drev denne mannen, som ikke kunne svømme og aldri hadde seilt, til å krysse Stillehavet på en flåte? En selvmordsekspedisjon, advarte ”forståsegpåerne”. En reise til erkjennelse, svarte den unge mannen fra Larvik. Han hadde sett seg lei på vitenskapens dogmetenkning. Nå er fokuset atter en gang rettet mot mannen med navnet som før Ole Gunnar Solskjær var verdens mest kjente norske navn, med den fantastiske filmen som nå også er Oscar-nominert. Vi er selvsagt kjent med at Heyerdahls egen dokumentar fra den dristige seilasen vant Oscar, som den eneste norskproduserte gjennom tidene.

Pressebilder: