... kreerer og leverer innhold til events, festivaler, konserter, klubber, hotell og media

Geir Yttervik

Oppdag fargenes samspill i regi av billedkunstneren Geir Yttervik, lær å utvikle et malerisk språk, lær å bruke fargene i lyset og mørket.

Billedkunstneren Geir Yttervik er å betrakte som en ”kunstnernes kunstner”, og han er faglig ansvarlig på Oslos mest kjente tegne- og maleskole, Einar Granums Kunstskole. Han har sin egenutdanning fra Statens Kunst- og Håndverkskole og Statens Kunstakademi.

Hans egen uttrykksform er svært tidsriktig og spennende, litografier og akvareller, men gjerne i olje og i store formater. Uttrykket er figurativt og har koloristisk egenart. Han bruker selvgjerne foto, en videoprojeksjon eller filmstills som utgangspunkt for billedproduksjonen.

Den spennende kunstneren er en meget inspirerende og foretrukket kursleder i kunstfag, også i regi av Nationalgalleriet. Yttervik er inntil nå innkjøpt på de mest fremtredende kuratorers anbefalinger, både av private samlere som Christen Sveaas og Petter Stordalen, samt Nationalgalleriet, Museet for Samtidskunst og Astrup Fearnley museet.

I forbindelse med Geir Ytterviks utstilling i Kunstnerforbundet i mars 2013, lanserte forlaget Conflux boken Tause Vitner, som inneholder et essay av Torgrim Eggen, samt et intervju forfatteren gjør med Geir Yttervik. De to er kjent fra felles oppvekst på Veitvet i Groruddalen.

Bokanmeldelser:

Morgenbladet – Olsson anbefaler
Bokanbefaling av Lotte Sandberg i Aftenposten 24.mars 2013

TORGRIM EGGEN er født 1958 i Oslo. Han er kjent som forfatter, journalist, essayist og kritiker. Har publisert 13 bøker siden debuten i 1992, blant dem de anerkjente romanene «Hilal» (1995), «Pynt» (2000) og «Trynefaktoren» (2003). Eggen har skrevet om billedkunst, design og arkitektur i en rekke artikler og foredrag, og kunst spiller en sentral rolle både i romanen «Pynt» og i reportasjeboka «Manhattan» (2007). For tiden er han bosatt i Berlin. Eggen møtte Geir Yttervik første gang i 1968, da de var naboer på Veitvet.

Pressebilder: