... kreerer og leverer innhold til events, festivaler, konserter, klubber, hotell og media

Asle Beck

Asle Beck, med en halv million Spotify streams på én låt, Skur 55, samt høyt plassert på iTunes album-liste med den ferske releasen «Gikk så stille forbi».

Asle Beck er artisten som fylte konsertstedet Herr Nilsen til randen, før han hadde gitt ut en eneste låt på plate eller nett, og hele 50 personer i kø utenfor kom aldri inn den kvelden. Ryktene gikk, og plateselskapet EMI tilbød platekontrakt på et tidspunkt hvor plateselskapene var mer opptatt av å kvitte seg med artister enn å realisere nye. Resultatet var to markante radiohits, ”Varme Vinder” og ”Skur 55”, sangen om det tidligere skuret på den nå så velkjente operatomten. ”Skur 55” har pr. dette øyeblikk over en halv million streamings på Spotify!

Nå er 10 nye låter og 4 av landets aller fremste musikere nytt skyts på fullsatte konserter, og allsang, jubel og trampeklapp indikerer noe annet enn hva tittelen ”Gikk så stille forbi” paradoksalt nok tilsier. Den sentrale låten med navnet ”Grünerløkka”, som er vedlagt i 2 stk. forskjellige radioformater mp3 og wav samt video, er en slentrende sommersang om barndomsminner fra bydelen der Asle er oppvokst i Oslo. Og med dette albumet har Asle Beck etablert posisjon som det etterlengtete nye, friske og tiltalende pustet i pop/visetradisjonen! De melodiøse sangene ledsages av poetiske tekster som ikke bare tar for seg livets store spørsmål, men også iakttar de små gledene i livet. Han er både bypoet og naturelsker, melankolsk og gledesspredende, drømmende og konkret. Vi henviser oppmerksomheten til Aftenspostens strålende anmeldelse, og vedlegger for kuriositetens skyld en oversikt over streams på Spotify samt helgens 12. plass på iTunes opplisting av toppalbum nå!

Ta gjerne kontakt dersom du eller reaksjonen ønsker noen ord med en genuin norsk låtskriver som har hoppet over X-faktor, The Voice, Norske Talenter og Idol, men som forunderlig nok har x-faktor, en fremragende stemme, talent … og som synes å være et idol for mange?!

En av landets mest spennende nykommere som konsertartist, med særskilt iørefallende melodier og tekst som våpen i kampen om oppmerksomhet som ukjent for de fleste fram til nå. Kok ned de opprinnelige GitarKameratene, tilsett Finn Kalvik og litt Henning Kvitnes, og du nærmer deg Asle Beck,- paradokset som synes så velkjent ved første gjennomhøring, men som samtidig er ualminnelig egenartet.

I tillegg er han nærmest blitt adoptert av vårt nordligste fylke takket være radiogjengangeren ”Finnmark” som mange finnmarkinger stolt titulerer som ”nasjonalsang”.

Pressebilder: