... kreerer og leverer innhold til events, festivaler, konserter, klubber, hotell og media

Band of the 60`s var på Olsen lørdag 11. oktober i fjor!

Norges beste 60-talls band, Band of the 60´s, spilte på Olsen lørdag 11. oktober i fjor, med repertoaret et hvert annet band måtte ønske seg å kvalifisere til. Bandet har et sound som revolusjonerte underholdningsbransjen, den britiske merceybeaten, oppkalt etter elven som også renner gjennom Liverpool, og som engelske popband invaderte alle verdens hitlister med fra begynnelsen av 60 tallet. Denne lyden dannet også standarden for tilsvarende band i Norge, og da snakker vi om mange band! Låter av The Beatles, The Hollies og The Searchers, fortrinnsvis med kombinasjonen av markante rytmegitarer som ”bunn” for flerstemt sang,- og låter du har hørt fordi de parkerte Shadow-soundet så vel som Elvis og hans like når merceybeat eksplosjonen rocket selv Richters Scala på tidlig 60-tall,- med The Beatles som det meste kjente bandet i sjangeren.

Denne epoken var også tiden da gutter og menns hår var lengre enn på et snaut århundre. Og det lange håret var velstelt framfor ustelt, antrekkene var kostbare dresser og kulørte skjorter framfor jeans og t-shirts, støvlene var høyhelte, smale i lesten og blankpolerte framfor ettertidens utrangerte nedslitte cowboy-boots, og komp/rytmegitaren, som dessverre har vært fraværende inntil Coldplay revitaliserte gitarsoundet og fortrengte synthesizerinfernoet fra 80-tallet, var førende for ”grooven” og en særdeles melodiøs melodilinje. Dermed synes allsang, eller for de mer passive, en gjenkjennende og anerkjennende håndklapping, å være den antatte gjennomgangstonen til dette bandet.

Dette unike konsertstedet på Bryn i Oslo, som i mai måned kunne glede faste gjester og forskrekke media med både Manfred Manns vokalist Chris Thomsen, og senere samme måned TNT i sin originale besetning, er med sin matmeny samt uformelle stil og stemning en utmerket ramme og arena for en gjenforening av 60-talls entusiaster. Og selv om denne unike musikklubben og puben på Bryn er av en byen hyggeligste og tryggeste ”hang-outs”, var det akkurat denne gangen ingen grunn til bekymring for entusiastiske skarer av skrikende fans som 60-tallsbandene i sin tid forårsaket, tror vi. Bandet består nemlig av keyboardisten Knut Bråthen fra Fagernes, bassisten Terje Madsen fra Kongsberg, trommeslageren Jan Erik Svingen fra Raufoss, gitaristen Kjetil Kjelle fra Lillehammer.  Og grunnen til at vi føler trygghet for at dette arrangementet ikke kom ut av kontroll, er tidligere politietterforsker og Kripos avdelingssjef Ola Thune på leadgitar.